Numedalsnett
Torsdag 17. januar   |     Du er her: Forsiden >
PrintVisjon Rødberg
 

Rødberg stod i sentrum på fredag da Nore og Uvdal kommune, Nore og Uvdal Næringsselskap og Buskerud Næringshage inviterte næringslivet til dialogmøte.


Tekst og foto: Redaksjonen. 
 

Sentrumsutvikling av Rødberg
Lars Norbye fra Snøhetta startet samlingen med å gå kort gjennom de ulike fasene i prosjektet de har ledet og fram til sluttrapporten som nå er overlevert til oppdragsgiver. Ikke uventet står «kraft» veldig sentralt i hele arbeidet, da hele tettstedet har sitt utspring i nettopp vannkrafta og alt dette medførte av næringsutvikling, bostedsutvikling og stedets videre plass i kommunens historie.

Snøhetta har definert Kraft slik;
«Kraft er definert som en vekselvirkning mellom to eller flere legemer. I en overført betydning så er vekselvirkningen mellom Nore og Uvdal kommune, næringslivet og befolkningen kraftfullt. Og vekselvirkninger næringsliv og det offentlige, mellom næringsliv og befolkningen – og lokalbefolkningen i mellom er viktige kraftsentre. Kraft står i forhold til effekt og energi, som per definisjon er andre fysiske størrelser. Men i dagligtalen så knytter vi energi, effekt, bevegelse, retning, kontakt, handlinger og lys til begrepet. Rødberg skal være kraftfullt.

Kraften beskriver også et tydelig ønske om å tørre å tenke fremover, og dermed kanskje gi slipp på noe.»

De tre hovedpunktene som Snøhetta anbefaler at det satses videre på er å skape en livskraftig sentrumsgate, et historisk kraftmuseum og «Moro i midten». Foreslåtte tiltak er blant annet en tydelig sonedeling og redusere parkeringen i ‘gåarealene’, tilrettelegge for handel og servering ute, skape en arena for torg og event samt anskaffe solide gatemøbler og mer vegetasjon. De foreslår å ta i bruk det historiske kraftsentrum og tilgjengeliggjøre deler av anlegget. Rødberg må fortelle sin historie og skape morsomme attraksjoner. De hadde også spennende tanker om en videreutvikling av fritidsparkområdet, med blant annet zip line, vannrutsjebane og surfebølge i Rødbergdammen. For å få til flere av tiltakene kreves det samhandling og enighet mellom flere parter, og noe forblir kanskje ønsker som ikke lar seg realisere. Men akkurat nå er det lov å tenke høyt og luftig og ikke la potensielle begrensninger begrense kreativiteten.

Gro Rudi fortalte deretter om Nore og Uvdal kommunes arbeid med Visjon Rødberg og Europan 15. Europan er verdens største konkurranse for unge arkitekter, landskapsarkitekter og planleggere, og Nore og Uvdal ønsker å sende inn et forslag til konkurransen. Det blir spennende i tiden som kommer å se om Rødberg er et sted som Europan ønsker å jobbe med, og om man skulle lykkes med å bli med i konkurransen.

Samtidig med denne prosessen går rulleringen av kommuneplanens samfunnsdel. Alle som ønsker å bidra til å legge premissene for valg av satsingsområder og har meninger om hva Nore og Uvdal bør gjøre for å oppnå sine målsettinger mht befolknings- og næringsutvikling, digitalisering og innovasjon, omsorg og helse – for å nevne noe – bør stille på de kommende grendemøtene. Nore er først ut 29. mai, deretter følger Uvdal 31. mai, Rødberg 8. juni og Tunhovd 19. juni.

 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Nore og Uvdal skogeierlag Nyttårsmiddag18.01   18:30SevletunetNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Anne Homelien, Lampeland (25)
Lars Lian, Rødberg (94)
kari traaen, rollag (74)
Stine Nyhus Haugen, Uvdal (42)
Geir Kofstadmoen, Lampeland (49)
Bjørn Erik Haugen, Veggli (58)
Kim S. Imingen, Rødberg (6)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Frode Saga, Kongsberg (45)
Lene Isaksen, Kongsberg (45)
Elisabeth Lindbo Hansen, Kongsberg (35)
Andre eller uspesifisert bosted
Jan Rune Gaup, Skollenborg (41)
Marthe Ensrud Bjerkan, Konsgerg (36)
Ludvik Tollefsen (23)
monica bustebakke, valdres (44)
Sondre Hegna, Svene (27)
Even Enerstvedt, Sandes (20)
Ragnhild Skogen, Rødberg (86)
Thea Kristiansen, Åmot (22)
Thea Askmann Kristiansen, Åmot (22)
Thea Kristiansen, Åmot//UÑGARN (22)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren