Numedalsnett
Torsdag 18. oktober   |     Du er her: Forsiden >
PrintDet er god plass til alle


Det er god plass til alle i fjell og skog. Enten man vil gå på ski eller kjøre snøscooter. Med god tilrettelegging går samspillet knirkefritt.


Tekst og foto: Redaksjonen. Foto: Didric Tollefsen med flere.

 
 
Snøscootermiljøet er voksende og består av entusiaster i alle aldre. Selv om det ennå er overvekt av mannlige kjørere, er jentene på fremmarsj også her. I Numedal er Live Sunniva Gladheim fra Veggli en av de ivrigste, og hun markerte seg da en gruppe numedøler tok turen til Canada for å leve ut drømmen i en uke. Hun fikk en personlig hilsen fra Chris Burandt, en legende innen sporten. Om at Live var en av de beste jentene som hadde vært der. Det sier ikke lite!

Snøscooterkjøring er stort i en rekke land, og Canada er ett av landene som har gjort god næringsutvikling ut av snøscooter. Burandt Backcountry Adventure tilbyr noe av det mest ekstreme  innen snøscooterkjøring, og det er bare noen få grupper som får muligheten til og kjøre med dem. Ellers tilbyr Grizzly Lodge og flere overnatting og kjøring for alle som ønsker og oppleve storslått natur og utfordrende terreng.

Interessen for snøscooter har alltid vært stor hos bygdepatriotene Kjetil Nørstebø og Didric Tollefsen fra Uvdal. Da tilbudet kom om en tur til Burandt Backcountry Adventure sammen med fire svensker hoppa de på uten betenkning. Med Kim Kristiansen og Live utgjorde de den norske ‘delegasjonen’ og kjørte i en uke sammen med verdens beste utøvere og testet ut Canadas ekstreme terreng.

 Snøscooteren er kommet for å bli. For svenskene er det helt naturlig å kjøre snøscooter lovlig, mens nordmenn føler seg som kriminelle. Scooterentusiaster over hele landet har i en årrekke jobbet for å få tilrettelagt løypenett og frikjøringsområder for å samle kjøringen og holde den i regulerte former. Til tross for at denne ordningen fungerer bra på svenskesida av grensa er det mange her til lands som er meget skeptiske og ikke ønsker denne utviklingen velkommen. 

Det blir lett fokus på støyforurensing og andre miljøhensyn, men med dagens moderne maskiner er det minimale utslipp og lavere støynivå enn noen gang. De peker også på at løyper og frikjøringsområder vil medføre både næringsvekst og arbeidsplasser. 

Løypeavgifter, parkeringsavgifter og sesongkort kan gi gode inntekter for grunneiere som stiller med terreng. I tillegg nyter bensinstasjoner, butikker, verksteder, guider, serverings- og overnattingssteder godt av tilreisende som kommer for og se våre fantastiske natur og fjellområder. Det er også mange som ønsker hytter i nærheten av løypenett, på samme måte som man ser etter hytter i tilknytning til langrennsløyper og alpin tilbud.

Numedal har i dag dårlig med tilbud, men det jobbes med flere alternative løsninger. Snøscooterkjørene følger spent med på utviklingen og håper at det er mange som vil være med å skape noe i numedalskommunene for framtidas unge med interesse for og bo og jobbe i bygdenorge. 

 
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Språkkafe18.10   18:00Rødberg bibliotekNore og UvdalKommunalt
Miriam Wicklund gir gode kjerringråd18.10   19:00Rødberg HotellNore og UvdalAnnet
Klesvisning25.10   19:00Uvdal HerredshusNore og UvdalAnnet
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Frida Halland Ssimensen, Uvdal (15)
Daniel Aguilar Arango, Rødberg (14)
Lars Gaute Hallingstad, Rødberg (39)
stian vedhus, rodberg (18)
Franz Vektloui, Nore (44)
Caroline Olafsen, veggli (25)
Gry Møll Kleiv, Rollag (49)
Roald Bjørnestad, Veggli (48)
Gunn Thorsrud, Uvdal (64)
Anna.Holm Lislelid, Rødberg (86)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Andre eller uspesifisert bosted
caroline olafsen, veggli (25)
Linn-Merete Vatnås, SOLUMSMOEN (33)
Nina Endsjø Wennersteen, Sandefjord (55)
Erik Buholt, Oslo (40)
Nerby Astrid, Noresund (80)
Caroline Olafsen (25)
Alina Videsjorden Vikanes, Leveld,Ål (6)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren