PrintLangedrag 40 år!


Langedrag markerer sine første førti år med åpning av nybygget «Loftet» og ny tun-fasade

Tekst: Redaksjonen. Foto: Langedrag 
 

Langedrag er kjent for sine mange flotte bygninger, og «Loftet» er intet unntak. Bygningene blir ofte omtalt som Soria Moria slott, og det gir utvilsomt noen eventyrlige assosiasjoner å se bilder som dette.

Mandag sjette august var det åpning av nybygget «Loftet» og ny tun-fasade. Det var også åpning av et nytt overnattingskonsept; Sov i naturen.

«Langedrag har en klar målsetting om å være i kontinuerlig utvikling, - noen ganger med små, andre ganger med større nyheter. 
I anledning 40 år har vi tatt et stort løft med en spennende og nødvendig ut- og ombygging fra kjeller til loft. Vi er stolte av resultatet etter en krevende byggeperiode gjennom nærmere et år. Med nybygget «Loftet» og ny tun-fasade forsterker vi med dette kulturopplevelsen Langedrag med bruk av tradisjonsrik arkitektur og laftet i grovt tømmer. Her har vi fått nytt utsalg av «stabbursmat», nye eksklusive overnattingsplasser og en vakker ny tun-fasade som forsterker kontakten med dyrene. Ombyggingen har gitt oss bedre kjøkken, lagerfasiliteter og personalrom, nødvendig for å effektivisere og modernisere driften vår.
Vårt helt nye overnattingskonsept og ferieopplevelse Sov i naturen innvies også denne dagen med ny stor innbygget gapahuk i tømmer. Sov i naturen gir gjesten både komfort og den unike naturopplevelsen det er å våkne opp kun med dyr og natur rundt seg, ja, kanskje også med hest, reinsdyr og hund….» står det å lese på Langedrags nettsider.

Langedrag hadde ordnet et fullpakket program for dagen. Det var tilbud om runderidning, og det var oppvisning med hester og andre dyr på ridebanen. Det fremmøtte fikk være med på foring av villsvin, moskus, gauper og ulver, og fikk tilbud om å bli med på en tur inn til både skogens konge, fjellrev og reinsdyr. Varemerket til Langedrag er ulven, og de sosialiserte ulvene er alltid en høydare under Langedragsbesøk.

Ordfører i Nore og Uvdal kommune Eli Hovd Prestegården stod for åpningen av nybygget, og ankom i 4-spann med hest sammen med ordfører i Nesbyen Tore Haraldset. Gunnstein Draugedalen stod for det musikalske innslaget.